Bovčani so bili premočni na domačem igrišču

V Bovcu je v soboto potekalo nadaljevanje v Slovenske Footgolf Ligi, kjer je tekmovalo 59 igralk in igralcev iz petih slovenskih footgolf klubov. Odličen obisk tekmovalcev je dokaz, da je SFL zelo zanimivo tekmovanje, saj je v letošnjem letu viden velik porast v množičnosti. Vzporedno s SFL pa je potekalo seštevno tekmovanje Primorska Open v footgolfu, kjer so se tekmovalci pomerili v soboto in v nedeljo.

Footgolf igrišče v Bovcu je na čudoviti lokaciji pod Kaninom in je bilo izjemno lepo pripravljeno za tekmovanje minuli konec tedna. Večina tekmovalcev je v Bovec prišla že v petek, kjer je bil tudi trening pred tekmo, da so si lahko vsi ogledali novosti na terenu in številne pomembne predele, kjer se lahko pridobi ali izgubi na končni razvrstitvi. Vsi v slovenskem footgolfu se strinjamo, da smo v Sloveniji naredili velik korak naprej na tekmovalnem področju, saj je konkurenca vedno večja, posledično pa imamo vedno dramatične končnice turnirjev, kjer je potrebno ohraniti mirne živce ter natančnost. Bovec je priljubljena turistična destinacija, kjer je footgolf postal pomemben turistični produkt ter tekmovalni šport. Številni nogometni navdušenci, ki so po večini igrali mali nogomet ali futsal, so našli svoj hobi v footgolfu.

 

Pri moških je slavil Rosič pred Mlekužem in Sladičem

Domačin iz Posočja, Gaj Rosič, ki se je pred kratkim vrnil iz Portugalske, kjer je igral  Portugalsko footgolf ligo, je ponovno dokazal, da je izjemen footgolfist. Zelo suvereno je odigral oba dneva, sobotno tekmo z 68 udarci (-4) v nedeljo pa je celo izboljšal svoj rekord v Bovcu, ki sedaj znaša neverjetnih 62 udarcev (-10). Drugo in tretje mesto sta dosegla prav tako domačina, Denis Mlekuž (-3) in Simon Sladič (-2). Sledili so Miha Lešnik in Boštjan Pek iz Ptuja ter Mirnes Šišić iz Sport Cluba M Olimje, ki so zaključili igro z 71 udarci (-1).

 

Pri seniorjih je zmagal Kovač pred Kristovičem in Matjašičem

Zmaga pri seniorjih prav tako ostaja v Bovcu, saj je Vasja Kovač potrdil svoje dobre igre, ki jih prikazuje že vrsto let. Drugo mesto tokrat je po razigravanju dosegel Milan Kristovič iz Ptuja, tretje pa je pripadlo Francu Naniju Matjašiču iz Sport Cluba M iz Olimja. V letošnjem letu je seniorska konkurenca zelo zanimiva, saj sta Vasja Kovač in Milan Kristovič zelo resno pristopila v tekmovalnem delu. Bomo videli kaj bo prinesla naslednja tekma Slovenske Footgolf Lige, ki bo v nedeljo, 27.6.2021, na Ptuju. Res pa je, da imamo še kar nekaj zanimivih posameznikov med seniorji, ki bi lahko ogrozili vrh in se dvignili iz “zlate sredine”.

 

Nika Gerbec ostaja na vrhu pri ženskah

Nika Gerbec, ki že leta prednjači v ženskem footgolfu,  je tudi tokrat bila nerešljiva uganka za Sabino Huber in Ireno Krajnc iz Ptuja. Vsi skupaj si želimo, da bi se tudi pri ženskah še povečalo število tekmovalk, saj je footgolf zelo primeren za igro žensk v čudoviti naravi.

 

Gaj Rosič z novim rekordom igrišča v Bovcu znaša 62 udarcev (-10)!

 

Gaja smo povprašali, kaj je botrovalo k izjemnemu rezultatu v Bovcu?

“Težko rečem, verjetno predvsem dejstvo, da mi je dan prej uspelo zmagati na tekmi za državno prvenstvo in je bilo to pod streho. Druga stvar pa je bila verjetno prijateljska stava s sotekmovalcema Dejanom Novakom in Mihaelom Wajsom, ki me je dodatno motivirala.” Gaj Rosič

 

So še rezerve za boljši rezultat kot je 62 udarcev?

“Hja, glede na to, da sem na dveh luknjah kjer po navadi odigram minus tokrat igral par, potem bi lahko rekel, da je. Ampak realno je h končnemu dobremu rezultatu nekoliko pripomogla postavitev tee-jev na 2. in 18. luknji, ki sta bila nekoliko bližje kot dan prej.” Gaj Rosič

 

 

FZS PR

Vesel sem, da je za nami uspešno izpeljan dvodnevni dogodek v organizaciji Footgolf zveze Slovenije in Footgolf kluba Posočje Bovec, kjer smo imeli različne vremenske pogoje, od dežja vse do sonca. Ponosen sem na svojo ekipo iz Bovca, ki je ponovno dokazala, da je nepremagljiva na domačem terenu. Vse tri dni je pri nas vladalo odlično vzdušje in sedaj se bomo povsem osredotočili na prihajajoči footgolf turnir Slovenian Footgolf Open serije FIFG 500, ki bo od 17. – 20.6.2021 v Bovcu. Pričakujemo več kot 120 najboljših evropskih tekmovalk in tekmovalcev v in v Bovcu se bo čutilo, da bo to velik praznik footgolfa in turizma v osočju. 

Aleksander Kravanja

direktor Golf igrišča Bovec

 REZULTATI

 1. Dan / Slovenska Footgolf Liga

Moški

MESTOIGRALECREZULTATPAR
1.Gaj Rosič68-4
2.Denis Mlekuž69-3
3.Simon Sladič70-2

Seniorji – nad 46 let

MESTOIGRALECREZULTATPAR
1.Vasja Kovač731
2.Milan Kristovič753 Play-off
3.Nani Matjašič753 Play-off

Ženske

MESTOIGRALKAREZULTATPAR
1.Nika Gerbec775
2.Sabina Huber9220
3.Irena Krajnc10331

 

  1. Dan – Primorska Open (seštevno sobotna in nedelja)

    

  Moški

  MESTOIGRALECREZULTATPAR
  1.Gaj Rosič62-10
  2.Dejan Novak68-4
  3.Ian Emeršič69-6

 1. Seniorji – nad 46 let

  MESTOIGRALECREZULTATPAR
  1.Vasja Kovač69-3
  2.Milan Kristovič720
  3.Mitja Kravanja761

 2. Ženske

  MESTOIGRALKAREZULTATPAR
  1.Nika Gerbec764
  2.Irena Krajnc9422
  3.Sanda Lah Kravanja97

  25

SKUPNI REZULTATI (SOBOTA IN NEDELJA)

 

Moški

MESTOIGRALECREZULTATPAR
1.Gaj Rosič130-14
2.Simon Sladič140-4 Play-off
3.Denis Mlekuž140-4 Play-off

Seniorji – nad 46 let

MESTOIGRALECREZULTATPAR
1.Vasja Kovač142-2
2.Milan Kristovič1473
3.Mitja Kravanja1506

Ženske

MESTOIGRALKAREZULTATPAR
1.Nika Gerbec1539
2.Irena Krajnc19753
3.Sanda Lah Kravanja200

56